Over JUST BORN

Just Born, popgroep uit Aalst (BE), opgericht in 1968 als backup band voor John Woolley uit Leeds (UK).

De band is sinds 2012, na enkele musici wissels, zijn eigen weg gegaan.

LEO PEETERS
LEO PEETERSKeyboards and backing vocal en al meer dan 60 jaar muzikaal actief.
Naast gitarist bij ‘The Layabouts’ (1963-1968) was hij actief als componist van film- en videomuziek. Hij behaalde o.a. de Europese Prijs voor filmmuziek met kortfilms “Mutant” en “Azerty”. Het was via Just Born-drummer Willy Marckx (drummer ‘The Layabouts’) dat Leo bij ‘Just Born’ terecht kwam.
Leo was ook gitarist bij ‘De Barden’, ‘Tarantula’, ‘The PK Band’, ‘The Second Hand Band’, ‘3CoolCats’ en ‘Bluisher Than Red’ en speelde keyboards bij ‘The Soulbusters’.
JEFF MAST
JEFF MASTDrums
Ex drummer Bobbejaanland. Hij is ook producer, songwriter en eigenaar van een geluidsopname studio.
PETER HEMPEL
PETER HEMPELLead singer
In bijna 40 jaar vele muzikale watertjes doorzwommen bij tal van projecten met onbekende en bekendere, o.a. Mariska Veres van ‘Shocking Blue’, Rick Parfitt van ‘Status Quo’, en andere grootheden.
Uiteindelijk besloot Peter zich vooral op zang toe te leggen omdat hij beu was met instrumenten en versterkers te zeulen.
EWOUT LANGERWERF
EWOUT LANGERWERFMaster of Strings
Na een klassieke opleiding als violist, nam Ewout ook de gitaar ter hand. Hij is ‘the master of strings’, met een stringent verleden in een resem illustere bands…
PIET TEMMERMAN
PIET TEMMERMANAlias Piet Bas - Bassist and Backing Vocal
Sinds zijn 17de actief in lokale balorkesten: van 1977 tot 1981 bij Eddy Suys of ‘Chris Edwards & The Savages’. Daarna als invaller bij diverse groepen.
Van 1995 tot 2016 bij ‘The NS Band’, de betere dansband. Van 2017 tot 2018 bij ‘The Cherry Pops’. Steeds als bassist, maar hij speelt ook gitaar en piano.
LUC ARDYNS
LUC ARDYNSGitaar en backing vocal
Op jonge leeftijd begonnen bij garagebands zoals The Hangmen, Amen’s Christie en later The Spiders, een alom geprezen coverband.
En, zoals iedereen het verhaal kent, werd door een samensmelting van enkele leden van ‘The Spiders’ en ‘Sylvester & C°’ de groep ‘John Woolley & Just Born’ geformeerd.